, , , , , , , , , , , ,

Workshop fotografování ACOS Academy

8:11:00 PM

Již pár let se snažím tahat foták kam se jen dá, ale jsem spíš samouk, který se snaží něco zachytit. Poprvé jsem se tak zúčastnila semináře / workshopu zaměřeného na fotografování. Bylo to sice už nějaký ten pátek zpátky, ale přeci jen jsem se chtěla podělit o pár postřehů.
Workshop byl pořádán ACOS Academy a jako přednášející zde byla Nicole z A cup of style, Couple of Prague a Jakub Dohnálek. Prostředí i přednášející byli příjemní a hlady nás také nenechali. K občerstvení byly vynikající burgery a quiche. 
Tento workshop bych doporučila těm, kteří o focení vědí absolutní minimum. Pokud většinou fotíte mobilem či kompaktem a manuální režim je pro vás španělská vesnice, pak zde budete seznámeni se základními pojmy, jako je nastavení času, clony, ISO a to jak se vzájemně ovlivňují. Já sice s tímto zkušenosti již měla měla, ale ještě jsem neměla tolik možností fotit postavy, portréty či modely všeobecně. Proto ikdyž většina toho, co bylo řečeno pro mě nebylo novinkou, pár věcí jsem si z workshopu odnesla. Doufám, že je v budoucnu budu čím dál více začleňovat do své tvorby.
Kdo chtěl, měl možnost si zde vyzkoušet i prakticky, to co přednášející vysvětlují a to na kompaktech Olympus Pen. Fotografie se nakonec vyhodnocovaly a komentovaly. Já jsem bohužel do závěrečného komentování své fotky přidat nemohla, jelikož jsem fotila svým foťákem a nebylo jak fotky stáhnout do počítače. Každopádně v tomto příspěvku můžete vidět pár ukázek z praktické části semináře.

For few years I am trying to carry my camera everywhere I go, but I am just a selftaugth photograpger, so I decided to take part on a photoworkshop. It was few weeks ago, but I still wanted to write about it.
It was organized by ACOS academy and lectured by Nicole from A cup of style, Couple of Prague and Jakub Dohnalek. The place and people were nice and there was a small snack. We had very tasty burgers and quiche.
This workshop was mostly about the basics of photography, but eventhough I am not a beginner I still learned few thing that will be usefull for my future creations. We could use our own cameras or there was a possibility to borrow Olympus Pen, which was there for use for everyone.
At the end we check all the pics we have taken and got some comments on them. Unfortunatelly I could take part on this, I was using my cam and I couln´t download the pictures. But here you can take a look. 















You Might Also Like

6 komentářů

  1. děkuji :-) ... taky by se mi hodily ;-)

    ReplyDelete
  2. Koukam, ze jste delali to same, za me to bylo take moc moc fajn
    http://janesmoments.blogspot.cz/2015/03/bloggers-camerawork.html

    ReplyDelete
  3. Vaau nádherné fotky:)
    http://sajafrey.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  4. Úžasné fotky! :-) Ten kabát na poslednej fotke je prenádherný, tá farba a strih, perfect <3
    Kukni aj na môj blog → Girl Who Is Obsessed. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekuji ... na posledni fotce je Eliska Kubikova, ktera byla jednou z prednasejicich

      Delete