, , , , , , , ,

Inspiration. Evening gown

6:45:00 PM


Slowly but surely, but the ball season is comming, and that makes me question what should I wear this year. Personally I prefer the "Black tie", which means to wear evening gown in knee or floor length. But "Formal dress" let´s say is also OK, with long evening dresses, coctail dress or suit, but not shorter than knee length. 
This year I have a beautiful organza fabric, which can be very tricky and below you can see picture with my inspiration. Which one would you prefer?


Pomalu, ale jistě se nám blíží čas plesů a jako každý rok vyvstává otázka, co na sebe. Já osobně jsem zastánce tzv. "Black tie",
což znaměná, že si ženy obléknou velkou večerní toaletu, která sahá ke kotníkům nebo níže. 
Dobrá, dnes je jiná doba, takže je možné považovat za vhodný tzv. "Formal dress", kdy si dámy na událost tohoto typu oblékají dlouhé večerní šaty, koktejlky nebo elegantní kostým. Velmi vhodné jsou tzv. malé černé, které mohou sahat až ke kotníkům, ale nikdy by neměly sahat nad kolena. Bohužel, málokdo v naší republice tyto standardy etikety zná, takže se na většině plesů můžeme setkat s množstvím mladších, ale i starších "dam", kterým by jejich úbor mohl každý druhý cirkus. Co se dá dělat, jsou věci, které se nezmění.
Každopádně, pro mě je to každoroční výzva. Stejně tak jako posledních pár let si budu šít několikatery šaty a ráda se s vámi o mou tvorbu podělím. V současné chvili se mi doma povaluje nádherná organza, což je bohužel hodně nevděčný materiál, tak uvidíme, co z toho vznikne. Na obrázcích můžete vidět inspiraci pro šatičky z tohoto materiálu. Které se líbí vám?


 




 


 






You Might Also Like

1 komentářů

  1. Všechny jsou strašně nádherný!

    Zvu tě na: http://www.lespetiteshipsters.blogspot.cz/

    ReplyDelete