, , , , , , , , ,

Pantone Fashion Color Report Spring 2015

8:14:00 PM

 

Před pár dny Pantone vydalo Fashion Color Report pro jaro 2015, komplexní přehled barev, které  návrháři použili ve svých kolekcích. Tato studie zobrazuje deset barev, které představují trend dámské a pánské módy pro jaro 2015, spolu se skicami návrhářů.

V této sezóně dochází k posunu směrem k chladnější a měkčí straně barevného spektra. Pantone Fashion Color Report pro jaro 2015 je eklektický, éterický mix jasných, bledých, pastelových a přírodních barev. Velký vliv na výběr barev pro nadcházející sezónu měl především způsob, jakým žijeme v dnešní uspěchané době. Projevuje se touha po klidu, odpočinku, odpojení se od technologií. Barvy jsou inspirovány přírodou. Měkké, chladné odstíny se mísí s jemnými teplými barvami a tvoří tak uklidňující únik z každodenního shonu.

Pro tento rok se Barvou roku stal zemitý rudý odstín s hnědými odlesky zvaný Marsala. Odstín nazvaný podle italského městěčka, ležícího na západním pobřeží Sicílie, proslaveného produkcí červeného vína stejného názvu. Marsala, stejně jako víno, které jí dává jméno vyzařuje stabilitu, důvěryhodnost a sebejistotu.  



Mezi další barvy z TOP 10 patří:


 
 
 
 
 
 
 
 

all pics are courtesy of www.pantone.com 

You Might Also Like

0 komentářů