, , , , , , , , ,

Travel: Sellin

4:05:00 PM

molo rujána Copak jste dělali o prodlouženém víkendu? My se rozhodli ho využít a vyrazit k moři. A jelikož to nejbližší je na severu, tak jsme v pátek po práci vyrazili k Baltu, našim cílem byla Rujána.
Jedním z míst, které jsme na Rujáně navštívili, bylo lázeňské městečko Sellin, nacházející se v jihovýchodní části ostrova. Obec je známá pro svou atraktivní přímořskou architekturu, která je typická pro lázeňská městečka na pobřeží Baltského moře. Nejznámější ulicí je zde Wilhelmstrasse, kde naleznete mnoho krásných domů z přelomu 19th a 20th století. Příjemnou procházkou na konec ulice narazíte na strmé schodiště vedoucí dolů na písečnou pláž a krásné molo. Tomuto menšímu letovisku dominuje nejdelší molo na Rujáně s romantickou restaurací. 394 metrů dlouhé molo je zde rozhodně největší atrakcí. Pro ty, pro které by schody mohly být problém, je možné zde využit výtahu.

During last week we had bank holiday on Monday, so we decided to make a trip to sea. And the closest one is in the North. So, after work we went to Baltic Sea, our final destination was Rugen.
One of the places we visited was spa town Sellin. The city is famous for its attractive architecture, so typical for Baltic sea coast. Most famous is Wilhelmstrasse, with lots of beautiful houses from the begining of 20th century. At the end of the street you will fing steep stairs down to the sand beach and the longets pier on Rugen, with romantic restaurant.

molo rujána
molo rujána
molo rujána
molo rujána
molo rujána
molo rujána
molo rujána
molo rujána

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Rozkošné miesto, verím, že ste si ten výlet užili. Veľmi Ti pristanú tieto jemné kvetinkové letné šaty.o)

    Anna
    www.newskinyme.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Výlet byl super, jen mi ho dva dny kazila migrena. Ale i tak jsem si ho užila, jen jsem nemela moc nálady na focení. Jinak ty šatky jsou ve skutečnosti sukýnka. Už jí mám 2 roky a nedám na ní dopustit. Hlavně když je opravdu horko, je krásně vzdušná.

      Delete
    2. Migréna je mrcha, to ma mrzí. o( Vôbec by ma nenapadlo, že je to sukňa. Dobrý nápad.

      Delete
  2. Wow, vypadá to úžasně :) Moc pěkné fotky!

    xx Sab | http://thechicflair.blogspot.cz/

    ReplyDelete