, , , , , , , ,

Foodporn: Stainglass cake

5:17:00 PM



I když jsem na svatbu měla dort objednaný od cukrářky, který byl mimochodem naprosto vynikající, nebyl to ten, který mě naprosto ohromil. Takzvaný stained glass cake. A vzhledem k tomu, že jsem nevěřila, že seženu někoho, kdo by mi ho udělal, rozhodla jsem se, že ho zkusím udělat jako překvápko.
 
Samozřejmě, že nejdříve bylo potřeba si to vyzkoušet. Objednala jsem si tedy potravinářské barvy, potahovací hmotu a už zbývalo připravit jen korpus, na kterém si to vyzkouším. S tím mi pomohl přítel (teď už tedy manžel ... :-)).
 
Bylo to poprvé, co jsem pracovala s potahovací hmotou. Takže pěkně podle návodu. Posypte si pracovní plochu moučkovým cukrem…aha, ten nemám. Takže jinak. Když experiment, tak se vším všudy. Vytáhla jsem folii, napnula na linku, vzala láhev od vína, jelikož ten jeden jediný mini váleček, který jsem kdysi měla, se někam schoval. Vytvořila jsem z fondánu kouli a prsty z ní vytvořila poměrně pravidelnou placku. Na tu jsem pak také natáhla fólii a začala válet. Připravila jsem si placku, která pokryla celý (nízký) korpus, vyhladila a ořízla přebytečné okraje.
 
Následovalo samotné malování. Naposledy jsem malovala snad 4 roky zpátky na hedvábí a upřímně řečeno, nikdy jsem nebyla expert na akvarel. Trvalo mi to celé, i s přípravou fondánu, asi tak dvě hoďky, ale i přes prvotní nejisté tahy štětcem musím říct, že výsledek mě velice příjemně překvapil.
 
Nicméně ze svatebního překvápka nakonec nic nebylo, jelikož s přípravou všech dekorací, jídla, atd, na něj už nezbyl čas. Tak snad někdy příště :-) ...

You Might Also Like

0 komentářů