, , , , , , , , , , , ,

Foodporn: Home Caprese

10:26:00 PM

fried eggs

Poslední dobou jsem naprosto závislá na salátu Caprese. Sice mě nebaví dělat úhledná kolečka z rajčat a mozzarelly, tak si ho dělám po svém, pěkně na kousky. A ještě jsem si k němu přidala další ingredience, takže gurmánští odborníci by mi mohli oponovat, že to už vlastně Caprese není. Ale co, to mě trápit rozhodně nebude, jelikož je to naprosto úžasná bašta.

Takže, čím že si to teda vylepšuji? Rozhodně tam nesmí chybět jarní lahůdková cibulka a samozřejmě bazalka. A tou rozhodně nešetřím. Na okně mi stojí tři květináčky, jelikož ta jedna chudinka nestíhala dorůstat. Dále si tam dám hrst rukoly, kterou poslední dobou také cpu všude, zasypu italským nebo provensálským kořením a pokapu vynikajícím balzamikovým krémem s fíky, který mi donesla maminka. A co k tomu? Opečený žitný chléb a třeba vajíčka, či tuňáka. No, snad jsem na nic nezapomněla.

Lately I have been obsessed with Caprese salad. Ok, I am sick of making regular circles of mozzarella and tomatos, so I cut it just in pieces. But I added few ingredients to make it even more tasty. Somebody could say it is not Caprese anymore, but I don´t care, I like it this way. So, what are these ingredients? Firstly I am adding the spring onion and basil of course. On top of it a handfull of rucola, provance spices and few drops of balsamic cream with figs, which my mom brought me. 
At the end I take roasted bread and fried eggs, or tuna fish. 

fried eggs
fried eggs
dinner

PS: těch pět vajíček opravdu nesním, byli jsme na ně dva :-)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Úplně ideální letní jídlo, takovým bych se mohla cpát pořád :3

    ReplyDelete
  2. My caprese doma děláme na kila :) a s tou cibulkou souhlasím - my dáváme červenou a ještě černé olivy :)

    ReplyDelete