, , , , , ,

Designblok 2014

9:19:00 AM





Tak jsem se letos opět vydala na Designblok a bohužel jsem tentokrát neměla tolik času, a možná i proto mě tentokrát až tolik nenadchl, jelikož jsem nestihla navštívit všechny prostory, které byly k nahlédnutí.

První zastávkou bylo Superstudio Hra, kde hned na nádvoří stála nová Fabie III. A to v zlatém provedení. Vzhledem k tomu, že poslední dobou pokukuji po nějakém vozítku, tak jsem si jí musela důkladně prohlédnou. A musím uznat, že po zklamání z oficiálních fotek z prezentace tohoto autíčka, tak ve skutečnosti vypadá mnohem lépe. Tedy v tomhle provedení by se asi moc dobře nejezdilo, vzhledem k pozlaceným sklům, ale jinak kombinace zlaté a bílé vypadala opravdu dobře. Ale zpět k samému Designbloku. Superstudio Hra bylo příjemné, zajímavé, s posezením ve dvoře, kde jste si mohli opéci buřtíka. Prostě pohodička. 

Zato druhá zastávka mi celý zažitek zkazila. Celý týden jsem všude básnila o tom, jak je pro veřejnost otevřený Hotel Evropa na Václavském náměstí, a že tento architektonický skvost musím navštívit, ještě než ho potká zkáza v případě nepovedené rekonstrukce. No, to se ještě uvidí. 
Každopádně, již u vchodu jsme byli strženi davem dovnitř a bylo skoro nemožné se z toho proudu lidí vymatnit. Hlava na hlavě, plno bezohledných lidí, kteří se rvali přes ty, kteří čekali, až se uvolní místo, nedostatek kysliku...čtyři patra pokojů a podkroví, kde vystavovaly různé firmy se stala mraveništěm, kde prohlídkou jednotlivých pokojů, vznikaly cestičky podobné těm, co dělají mravenci. Přišli jste k místnosti, zařadili se a společně s ostatními jste, jak ve vláčku, postupně prošli veškěré pokoje na patře, a hodit výhybku bylo nemožné, jelikož by vás srazil vlak z protisměru. Opravdu velké zklamání, jelikož v tom davu jste si nemohli nic důkladně prohlédnout a i díky tomu většina výstavek působila nudně. Design v samé podstatě se vytrácel. Snad ti z vás, co se jeli podívat, měli příjemnější zážitky. Pro mě je to ponaučení pro příště...zkusit to během týdne a nenechávat to na víkend.



























You Might Also Like

3 komentářů