, , , , , ,

Monte Baldo / Italy

7:15:00 PM


V dnešním příspěvku můžete vidět pár fotek z letošní dovolené, kdy jsme pobývali v okolí Lago di Garda, které je největším italským jezerem.
Lago di Garda se rozprostírá na pomezí Alp a Pádské nížiny. Sever je charakterizován spíše strmými a vysokými svahy, kdežto jih zasazený do Pádské nížiny má blízko spíše ke středomoří.  
Ze severu je jezero obklopeno masivem Gardských hor a nejvyšší horou v okolí je se svými 2218 m.n.m. Monte Baldo, kam jsme se vydali na výlet. S nezbytným proviantem, Bebe-čka nás provázeli po celý náš výlet, jsme se nechali lanovkou, po cca 1,5 hodinovém čekání, vyvézt na vrchol. A ten výhled stál za tom. Pomineme-li davy turistů, které by se mohly srovnávat s těmi na Václaváku v Praze, pohled na jezero a okolí byl úchvatný...posuďte sami...


In today´s post you can see pics from our vacation at the lake Garda, the biggest lake in Italy.
Lago di Garda is placed between Alps and Po Valley. North of the area is charactericstic by high and steep mountains, while the south is closer to the Meditterian nature.
One of our trips was to the highest hill allaround, Monte Baldo, 2218 m. After waiting 1,5 hours in the line, we finally got by the lift on the top of the mountail. Eventhough it was really crowded, the view on the lake and surroundings was absolutely stunning.











You Might Also Like

3 komentářů