, , , , , , , ,

Trendspoting: Vest

10:24:00 PM

 
V poslední době docela bojuji s tím, co na sebe. Skončila nám zima a už jsem se těšila na lehké oblečení. Jenže! V práci nám běží klimatizace, takže každé ráno sedím u skříně a řeším, co na zahřátí. A proto jsem se zaměřila na kousek, který je jedním z trendů letošního jara a léta, a to na vesty. Ale pozor, nemluvím teď o těch krátkých, vypasovaných vestičkách z devadesátých let, ale víceméňe o kabátcích bez rukávů v prodloužené délce.
Ale než se dostaneme k tomu, jak ji nosit, tak ještě troška historie. Vesta - gilet byl součástí pánského fraku a poprvé se bez rukávů objevil koncem 18 století. Byly vyrobené převážně ze sametu, hedvábí či těžkého brokátu. Dnes neuděláte chybu ať už si oblečete vestu ze semiše, s třásněmi nebo denimovou. Vestička je kousek, který by neměl v žádném šatníku chybět. Proč tedy nevyzkoušet tuto neotřelou variantu, když stejně většina bund končí s vyhrnutými rukávy, přehozená přes kabelku a nebo dokonce na zadním sedadle auta. Mrkněte na pár ispirací, jak se dá tento kousek nosit. 

Pro inspiraci jsou tu dvě vestičky, jedna minimalistická bílá, druhá khaki, spíše ležérní. Obě můžete sehnat v Zaře. Co vy na to? Vyzkoušíte si taky vestičku?


As every regular woman, my morning begins with nothing to wear issue. And lately i tis even worse than ever. Winter is over and I was looking forward to finally wear nice clothes. But! The whole day I am sitting in the open space office with air-conditioning on, so every morning I have to think what to take to warm me up. So I focused this time on a piece of clothing which is really making it this spring and that is vest or sleeveless blazer. And I mean the prolonged sleeveless jacket, not the short fitted waistcoat from 90s.
But before we get to how to wear it, let´s have a small history lesson. Vest – gillet was a part of man tuxedo, and without sleeves it appeared firstly at the end of 18th century. These were made mostly from velvet, silk or heavy brocade. But these days you want make a mistake to wear suede, denim or fringed one. It is a piece which cannot miss in your spring and summer wardrobe. So let´s try this fresh option, when most of our jackets ends up hanging on the handbag or on the back seat of the car.  For inspiration, here are two options I found in Zara and few pics from Pinterest.

 
silver sandals heels zara 
leather streetstyle 
Ještě pár fotek z pinterestu pro inspiraci:

 

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Jo, poslední dobou taky bojuju s tím, co na sebe.. :D Potřebuju nutně nakoupit nějaké oblečení a ty vestičky vypadají fakt skvěle :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-) ...dnes ráno to byla obzvlášť velká krize, žadný svetřík, cardigan, sáčko...prostě nic :-D Třikrát jsem se převlékla a pak jsem to vzdala :-D

      Delete
  2. Páči se mi ten outfit na prvom obrázku.o)
    Anna
    www.newskinyme.com

    ReplyDelete