, , , , , , , , , ,

Lost Beauty

10:48:00 PM



Trvalo to pár týdnů, měsíců, ale konečně máme funkční povoz, aniž bychom museli omezovat zbytek rodiny. A to si žádalo nějaký ten víkendový výlet.

Jelikož sobota byla vyhrazená pro návštevy rodičů, výletění jsme odsunuli na neděli a vymýšleli, kam vyrazit. A nebylo to dlouhé rozmýšlení, vzhledem k tomu, že mi před nějakou dobou kolega v práci povídal o jednom zámku, který se postupně rekonstruuje a že má nádherný zámecký park.
Posilněni na cestu výborným obídkem, vydali jsme se směr Krásný Dvůr. Po zhruba hodince jsme dorazili na místo, zaparkovali a první, co mě napadlo, že by bylo fajn, kdyby tu byla nějaká kavárnička. A měli jsme štěstí. Byla. Útulná, stylově zřízená v zámeckém stylu, ale přeci jen, venku bylo krásně, tak proč sedět uvnitř. Jedno Latté, jedno espresso a dvakrát Míša na osvěžení a pak vzhůru do zahrad. 
Na prohlídku interiérů bohužel nebylo moc času, a tedy upřímně mě odradily i značně používané návleky u vchodu, které jsem odmítla natáhnout na holé nohy. Jsou přeci jen věci, které mi vadí.

Ale to, že jsme vynechali prohlídku nebylo vůbec na škodu. Procházka v parku bohatě zaplnila celé odpoledne. Plocha celého parku pokrývá téměř 100ha, a nám se podařilo našlapat příjemných 5 kilometrů. Hned na počátku jsme narazili na obrovský Goethův dub, tedy dneš již jen torzo, jehož stáří se odhaduje až na 1000 let.

 

Po cestě jsme v parku potkali pár staveb, počínaje Ptačí voliéru, kterou jsme přejmenovali na Fogelkriminal, plný poletujících andulek, přes čínský pavilón s bazénem bez vody, až po nádherný, ale bohužel zchátralý Gotický templ, na který se můžete těšit v dalším příspěvku. Takže, pokud nebudete vědět, co o víkendu podniknout, můžu vřele doporučit.

So, we finally have movable vehicle, so it was mandatory to make some trip on weekend. Saturday was already full with parents visits, so on Sunday we were free to go. But where to go?
Actually this was not that difficult question, cause one of my colleague at work raved about a forgotten castle which is being renovated lately, called Krásný Dvůr. After delicious lunch we hit the road and within one hour we were there. 
Firstly we made stop in the castle coffee shop for Latte macchiato and Espresso with some ice cream. And than right into the gardens jungle. It was hot weather, so the shaddows of the threes were nice refreshment. We walked around 5 kilometers, with few stops along the way to check the buildings in the park. So take a look.

panův templ
panův templ
gloriet
gotický templ 

 

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Wau, jsi moc krásná a moc ti to sluší! :) Právě jsem přemýšlela, kam o víkendu vyrazit na výlet, tak díky moc za tip :)

    ReplyDelete
  2. Aká nádherná romantika. Milujem staré zámocké záhrady. Tebe to tam tiež veľmi pristalo Leni. Moja obľúbená kombinácia modrej a béžovej (zlatej). o)

    Anna
    www.newskinyme.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :-) ... Zahrada byla úžasná, ještě chystám jedne příspěvek z posledního místa ze zahrady, který mě naprosto okouzlil.

      Delete