, , , , ,

Dress Code

8:13:00 PM

 
I když jsem chtěla svatbu ve stylu 30.let, nechtěla jsem za každou cenu nutit hosty, aby přišli dobově oblečeni. Přeci jen, né každý si na to potrpí a nebude si kvůli tomu pořizovat něco, co už možná nikdy nepoužije. Nezávisle na tom, bychom ale všichni měli vědět, co je vhodné si na svatbu obléci a co ne.

Před výběrem oblečení se vyplatí zjistit, kde se svatba koná, případně jestli nemá stanovený dress code a dle toho zvolit ten správný outfit. Slečny a paní by neměly být oblečeny příliš vyzývavě a pánové příliš neformálně, vše v závislosti na stylu a místě svatby.

Prvním a nejdůležitějším pravidlem je umírněnost. Pozornost patří tento den hlavně nevěstě a ženichovi, a nikomu jinému, proto raději nechte veškeré módní výstřelky doma ve skříni. Důležité je také dbát na výběr barvy. Pokud není požadováno jinak, není větší faux pas, než když některá z dam dorazí v barvě šatů nevěsty. Proto se dámy vyhněte nejen odstínům tradiční bílé, ale kterékoliv jiné netradiční barvy, kterou si nevěsta zvolí.

Pokud mají snoubenci svatbu laděnou do určitého odstínu, je slušností jejich požadavku vyhovět. Pokud se ale dostanete do situace, že vyhovět nemůžete, snažte se zvolit nejbližší možný odstín. Prioritně volte pastelové barvy, jelikož těmi nic nezkazíte. Rozhodně se vyvarujte sytým, jasným barvám a výrazným vzorům, které se k této události nehodí a na fotkách to nevypadá dobře. Pokud si libujete v černé, zvolte pro tento den spíš šedou, jdete přeci na radostnou událost a ne na pohřeb.

Pokud se svatba koná v parném létě, je přípustné odhodit silonky i kravaty, ale vždy přitom respektujeme prostředí. Stejně tak volíme i vhodnou obuv. Není nad zapíchnutý jehlový podpatek v trávě. Tenisky a džíny ale v každém případě nechte doma.

Já sama jsem chtěla, aby hosté dodrželi jistý dress code a až na malé výjimky se to podařilo. Nicméně to bylo mnohem lepší, než kdyby někdo dorazil v rudých šatech, či žlutém bavlněném tričku od Vietnamců (ano i to jsem zažila na jedné ze svateb). Tak snad vám tento malý návod pomůže s výběrem, abyste nenaštvali nevěstu ;-) A pokud ani teď si nejte jistí, nechte si poradit od nevěsty, určitě vám ráda poradí :-)

You Might Also Like

0 komentářů